latinica  ћирилица
05/03/2015 |  15:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Мања изливања код Шапца, ванредно у Тополи

На подручју Србије, данас око 15 сати, осим мањих изливања водотокова код Коцељеве и Шапца није било проблема на осталим ријекама а припадници Сектора за ванредне ситуације су и даље у стању пуне приправности.
Кишно невријеме - Фото: Novosti.rs
Кишно невријемеФото: Novosti.rs

На подручју општине Топола превентивно је проглашена ванредна ситуација како би се лакше ангажовала механизација и преусмјерили неки од мањих водотокова, што је и урађено, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић.

Он је навео и да је на подручју Коцељеве и Шапца дошло до "изливања која су угрозила углавном путеве" и да за сада нема "ничега што указује на угрожавање објеката и људи".

"За сада осим тих неколико изливања која су можда отежали саобраћај на путевима нема угрожених људи и објеката", рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације.

Марић је навео и да су припадници Сектора за ванредне ситуације непрестално на терену и да су сви капацитети у стању пуне приправности и мобилности.

На више ријека у Србији водостаји ће се данас кретати око границе редовне одбране од поплава а на некима од њих ће се приближити упозоравајућим нивоима, упозорио је Републички хидрометеорлошки завод.