latinica  ћирилица
14/03/2015 |  20:13 | Аутор: РТРС

Добојски СДС ће разговарати са Градском борачком организацијом (ВИДЕО)

Добојски СДС након данашње сједнице Извршног и Градског одбора донио је одлуку да разговара с представницима Градске борачке организације о њиховим захтјевима, како би се избјегли протести најављени за 20. март.

Три сата су у СДС –у, иза затворених врата, вијећали о захтјевима бораца. Устрајни су били у оцјени да одлука градске скупштине о припајању Добоја ЗГТС "нема никаквих политичких реперкусија према Уставу РС". Забринути за безбједносну ситуацију кажу да је све попримило политичку димензију и да се мора сјести и разговарати.

Само разговор су и тражили у Борачкој организацији. Увјеравају да их нико из градске управе није нити назвао телефоном, због чега су се одлучили за протесте и да траже оставку градоначелника. На понуђене разговоре немају разлога да не оду, али искључују било какву политички позадину.

"То су баш ниски ударци и нема потребе се бавити тиме кад иза свега стоје наши јасни захтјеви који нису уперени ни против кога", каже Миладинко Ковачевић, предсједник Скупштине Градске борачке организације у Добоју.

Одлуку да дигну глас на протестима борци су донијели када ни након седам дана градска управа није одговорила на њихов захтјев да сазову ванредну сједницу и пониште спорну одлуку. Протесте су заказали за 20.март у градском парку, гдје су се већ данас окупили чланови навијачке групе "Војводе" и тако дали подршку захтјевима бораца.