latinica  ћирилица
23/03/2015 |  15:42 | Аутор: РТРС

РТВ такса остаје 7,5 КМ

Комисија за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ донијела је одлуку да уважи приједлог Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ према којем висина РТВ таксе остаје 7,5 КМ.

 РТРС је става да је у овом тренутку важније обезбиједити наставак уговора са телеком оператерима у БиХ за наплату РТВ таксе који истиче 26. априла, што је предуслов за наставак несметаног процеса.

Комисија је добила мишљење Пословодног одбора БХРТ-а, али не и Управног одбора Јавног РТВ система БиХ о овом питању, а представници Федералне телевизије и БХРТ-а, такође су сагласни да висина РТВ таксе остане иста, али да се треба више посветити начину убирања РТВ таксе, што представља велики проблем.

Члан комисије Сташа Кошарац истакао је да је недопустиво што Управни одбор Јавног РТВ система БиХ није доставио финансијску анализу ефеката наплате РТВ таксе на рад јавних сервиса.

Представник Министарства транспорта и комуникација БиХ Мехмед Халиловић најавио је да ће се ускоро у процедури наћи приједлог да се за шест мјесеци продужи рок наплате РТВ таксе на досадашњи начин.