latinica  ћирилица
24/03/2015 |  08:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Наставак суђења Ивановићу

Суђење Оливеру Ивановићу и још четворици Срба биће настављено данас у Косовској Митровици саслушањем свједока тужилаштва Благоја Милетића и Бедри Истогуа.
Оливер Ивановић - Фото: Бета
Оливер ИвановићФото: Бета

Они су оптужени да су починили нека од најтежих кривичних дјела током 1999. и 2000. године.

Адвокат Оливера Ивановића Љубомир Пантовић изјавио је да је Милетић предложен од стране тужилаштва обзиром да је спорног дана, 14.априла 1999.године, као истражни судија био на лицу мјеста и извршио увиђај.

- Он није очевидац догађаја, већ човјек који је извршио увиђај и прибиљежио шта је видио тако да он нема ту шта значајно да каже апсолутно, нешто што би драматично погоршало положај било кога, чак не може ни да побољша, шта год да прича. И да је свједок одбране, исти би био исход његовог свједочења, тако да нема везе што је свједок тужилаштва, рекао је Пантовић.

Након саслушања свих свједока у вези с догађајима из 1999. године, судије ће саслушати још 40 свједока тужилаштва у вези са догађајима из 2000. године.

Оливер Ивановић оптужен је да је на Косову починио кривично дјело ратног злочина над цивилним становништвом 1999, а запријећена казна за то дјело је од пет година до доживотне робије.

И осталој четворици Срба Драгољубу Делибашићу, оцу и сину Илији и Небојши Вујачићу и Александру Лазовићу оптужницом пријете вишегодишње казне затвора ако на суду буду потврђени наводи оптужнице за убиство и покушај убиства.

Сва петорица оптужених Срба изјаснили су се да нису криви за дјела која им се стављају на терет.