latinica  ћирилица
24/03/2015 |  11:00 | Аутор: klix.ba

Азра Милетић и Рамо Бркић на слободи уз мјере забране

Одлучујући по приједлогу Тужилаштва Босне и Херцеговине за одређивање мјера забране, Суд Босне и Херцеговине је донио рјешење којим је дјелимично усвојен приједлог те је осумњиченима Азри Милетић и Рами Бркићу укинут притвор и одређене су им мјере забране.

Тако је осумњиченој Азри Милетић ухапшеној због примања мита у оквиру полицијске акције Чекић изречена мјера забране напуштања мјеста боравишта уз обавезу повременог јављања државном органу два пута седмично.

Иста мјера изречена је и Рами Бркићу уз обавезу службених особа овлаштене полицијске управе да врше насумичне контроле осумњиченог Бркића два пута седмично.

Осумњиченима у овом предмету је изречена и забрана састајања са одређеним особама (забрана састајања са саслушаним свједоцима те контактирање са свједоцима које Тужилаштво планира саслушати, као и прибилижавање свједоцима на удаљености од 100 метара, забрана телефонске комуникације осумњичене Милетић, непосредно или преко посредника, са запосленицима Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, осим контаката које остварује са Тужилаштвом БиХ везано за службене радње овог истражног поступка).

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца. У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, може им се одредити мјера притвора.

Азра Милетић, Сенад Шабић и Рамо Бркић осумњичени су за кривично дјело давање дара или других облика користи, а Милетић и за кршење закона од судије и примање дара или других облика користи.

Подсјећамо, у оквиру ове полицијске акције ухапшен је и Сенад Шабић којег се сумњичило да је такође дао мито судији Милетић. Током истраге могло се чути да је судија требала примити мито од 100.000 КМ, а како би Бркићу и Шабићу изрекла што мању казну као предсједавајућа вијећа Апелационог одјељења Суда БиХ пред којим се против двојице оптужених водио поновљени судски поступак.