latinica  ћирилица
24/03/2015 |  14:18 | Аутор: СРНА

ЦИК: Достављени допуњени обрасци

Централној изборној комисији БиХ данас су допуњене обрасце доставила петорица кандидата за министре и замјенике министара у Савјету министара БиХ којима раније нису могле бити издате потврде да испуњавају услове за именовање.

"Обрасци су прослијеђени надлежној служби која треба да припреми извјештај", изјавила је Срни портпарол ЦИК-а Максида Пирић и најавила могућност да сутра буде одржана сједница ЦИК-а на којој ће бити размотрен извјештај.

Допуњене обрасце доставили су кандидати ПДП-а за министра иностраних послова БиХ Игор Црнадак, ДФ-а за замјеника министра одбране Емир Суљагић, ХДЗ-а БиХ за замјеника министра безбједности Мијо Крешић, СДС-а за замјеника министра одбране Борис Јеринић и СДА за замјеника министра финансија Мирсад Жуга.

Црнадак и Јеринић објаснили су да је ријеч о техничким недостацима попут адресе становања и имовинског стања њихових ближих сродника.

ЦИК и Агенција за истраге и заштиту БиХ врше провјеру кандидата за министре и замјенике министара у Савјету министара БиХ на основу попуњених образаца и издају потврду да ли испуњавају потребне услове за именовање, након чега Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврђује њихово именовање.