latinica  ћирилица
24/03/2015 |  15:51 | Аутор: СРНА

Нацрт буџета ФБиХ повучен из парламентарне процедуре

Влада Федерације БиХ је на данашњој хитној телефонској сједници донијела закључак да, ради израде новог текста, повлачи из парламентарне процедуре Нацрт буџета ФБиХ за 2015. годину и Нацрт закона о извршавању Буџета ФБиХ за 2015. годину, који су федералном Парламенту упућени 30. октобра 2014. године.

Из Владе ФБиХ саопштено је да су повучени и Финансијски план Завода здравственог осигурања и реосигурања ФБиХ за 2015. годину, Финансијски план федералног Фонда солидарности за 2015. годину и Финансијски план Стручне службе Завода здравственог осигурања и реосигурања ФБиХ за 2015. годину који су 30. октобра упућени Парламенту ФБиХ.

Из парламентарне процедуре повучени су и Финансијски план Федералног завода за запошљавање за 2015. годину и процјена плана за 2016. и 2017. годину, упућени 18. децембра.

У Влади ФБиХ Срни је речено да би на сутрашњој сједници по хитном поступку требало да буде утврђен ови приједлог буџета ФБиХ, који ће бити умањен за износ привременог финансирања за прва три мјесеца ове године.

Потпредсједавајући Представничког дома Парламента Федерације БиХ Саша Митровић потврдио је да ће Представнички дом Парламента ФБиХ у понедјељак, 30. марта, по хитном поступку разматрати буџет ФБиХ за ову годину.

"Буџет ФБиХ мора бити усвојен до 31. марта, када истиче одлука о привременом финансирању ФБиХ. Нећемо дозволити да ФБиХ остане без буџета", напоменуо је Митровић.