latinica  ћирилица
25/03/2015 |  09:05 | Аутор: РТРС

"X Factor Adria" - већ прва епизода пуна талената, узбуђења и добре забаве

- Што се "X Factor" тиче, коцка је бачена, овим ријечима Масимо Савић отворио је највећи музички шоу. 22. марта у 21.00 час и на програму Радио-телевизије Републике Српске почела је потрага за младићем или дјевојком који имају оно нешто што их чини звијездом, оно нешто због чега ћемо пожељети да их гледамо и слушамо опет и опет.

Након што смо се упознали са четворочланим жиријем: Масимом Савићем, Тончијем Хуљићем, Александром Ковач и Жељком Јоксимовићем, и чули њихове поруке, водитељи Антонија Блаће и дебитант у водитељским водама Александар Радојичић,  осврнули су се на предаудиције, прву фазу такмичења.

Након предаудиција одржаних у чак осам градова Србије, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, на којима је пјевало чак 12 хиљада људи, изабрано је 200 најбољих којима предстоје наступи пред жиријем и публиком.

Управо одатле и почиње овај шоу. А упознали смо и прве такмичаре.

Марко Стантић из Суботице први се представио пјесмом “All of me" и добио четири “да“. На позорницу је затим изашла далматинска клапа “Стине“, која је такође напустила позорницу са четири велика “да“. Исто је прошла и Марија Белаган из Црне Горе након пјесме “Wеак“. Македонски представник Алмир наступио је самоувјерено, рекавши да мисли да има икс фактор, и да је различит од других. Његова емотивна изведба пјесме “I Belive I can fly“ изазвала је овације, а резултат су била четири “да“.

Трема је чинила своје, па неки такмичари нису могли да дају свој максимум. Ту је Александра Ковач уз помоћ публике и жирија демонстрирала вјежбу дисања која помаже у опуштању, такозвани “удах-издах“. Сви су се забавили у студију, али је Тончи замолио за једно обећање.

- Немој ме више опуштати молим те. Само сам све живчанији и живчанији, нашалио се Хуљић.

Витомир Јовић,звани Миша,  почео је да пјева “Коме сад усне љубиш до зоре“, али га је жири прекинуо. Витомиров наступ је потпуно подијелио жири. Док су Масимо и Тончи одлучили да не пусте такмичара, Жељку се наступ баш допао.

- Било ми је царски“, рекао је.

Миша није обезбиједио себи пролаз, због чега му је било криво, будући да је увјерен да је он прави материјал са којим би Тончи знао шта треба да уради да направи успјех. Само због рокенрола “да“ је стигло од Александре, али и од Жељка, ипак недовољно за пролаз.

Јелена из Вараждина спремила је клавирску верзију “ Wildest moments“. Массимо је био дирнут. Све похвале упутио јој је на себи својствен начин: - Боже, која лијепа прљавштина у гласу. Па, премлада си за такву прљавштину. Ријеч је о озбиљном пјевању. Александра је признала да је Јелена одморила својим дивним вокалом. Жељко је довршио: “Што се пјевања тиче перфектно“, па су четири “да“ отишла и за Јелену.

Даље је прошао и Душан Шаренац са пјесмом “Није до мене“, док је хард рок наступ Енииз Сплита одушевио жири. Били су у њеном случају једногласни. Масимо је рекао: “Узми ту енергију, зграби је и загризи“. Александра се надовезала у похвалама: “Оног тренутка када се осјећам као да сам на нечијем концерту, ја тог тренутка знам да та особа има икс фактор“.

За 15- годишњу Софију, коју је водитељ Александар Радојичић загрлио је и однио на бину, трема је ипак учинила своје, а жири је био једногласан: да је превише млада за овај шоу и да њено вријеме тек долази.

Ханна из Загреба такође је прошла даље, а на бини се појавила са гитаром. То је обрадовало Массима који јој је прискочио у помоћ и ријешио проблем са микрофоном.

Небојша Радивојевић из Београда изненадио је све са “ What does the Fox say“, пјесмом која је пародија на данашње лоше поп пјесме. Жири је био помало збуњен, и мада их је Небојша веома забавио, није прошао даље.

На крају су се представила два младића, Аднан и Тарик из Сарајева. Почели су баладом “Жуте дуње“. И док је један младић свирао гитару, други је битбоксовао. Након друге пјесме, жири је био “купљен“, и на ногама, желио је да чује и трећу пјесму. Сви коментари су били сувишни, јер је узбуђење у жирију све говорило.

Тончи је ипак рекао: “Вас двојица можете проћи сваки посебно и обојица заједно“. “Овај битбокс је био савршен“, рекао је Масимо који је пожелио да у будућности добије сугестију од момка који битбоксује. Томе се успротивио младић из групе и бранећи друга рекао: “Не може, он је мој“. Жељко је толико био очаран да је предложио да и не гласају да не би покварили овакав угођај. Све је било јасно- момци иду даље.

Тиме је завршена 1. епизода X Factora Adria, након које је услиједио закључак да је ово шоу који ће нас све заразити и због којег ћете недјељом навече бити уз РТРС.

 

Све детаљније информације можете пронаћи на сајту xfactoradria.com и на званичној Facebook страници www.facebook.com/XFactorAdria