latinica  ћирилица
25/03/2015 |  21:11 | Аутор: РТРС

Мариновић напустио Борац и преузео Зрињски

Винко Мариновић није више тренер Борца, потврдио је у изјави за портал борац-спорт директор клуба из Платонове Роберт Зрилић.

Према Зрилићевим ријечима, 44-годишњи Мариновић већ сутра ће отпутовати у Мостар и прихватити се посла у Зрињском.

"Мариновић је договорио детаље сарадње са Мостарцима и желимо му срећу у наставку тренерске каријере. Интересовање Мостараца за Винка одавно постоји, преговори су интензивирани у претходним данима, понуђени су му јако добри услови, што је Мариновић прихватио", рекао је Зрилић, истакавши да још није познато ко ће преузети "црвено - плаве".

"Зоран Драгишић не може бити шеф струке јер нема профи-лиценцу за ту функцију, а од бањалучких тренера посједују је само Бранимир Тулић, Слободан Старчевић, Владо Јагодић и Велимир Стојнић", навео је Зрилић, алудирајући на то да ће један из споменутог квартета, највјероватније, добити нови мандат на "црвено-плавој" клупи.

Винко Мариновић на клупи Борца дебитовао је 22. марта 2014. године управо на утакмици против свог новог клуба, Зрињског (2:1).

СаМариновићем на клупи, фудбалери Борца су остварили 12 побједа, 5 неријешених резултата и 9 пораза, а тренутно су на петом мјесту у првенству уз изборен пласман у полуфинале Купа.