latinica  ћирилица
27/03/2015 |  16:31 | Аутор: РТРС

МУП РС: У међународној акцији "Трзај" ухапшено седам лица (ВИДЕО)

Полицијски службеници Службе за сузбијање организованог криминалитета и корупције МУП-а РС и ЦЈБ Бијељина су, уз надзор Специјалног тужилаштва Бања Лука, спровели међународну акцију кодног назива "Трзај" у сарадњи са полицијама Шведске, Србије и Словеније.
Заплијењено оружје у акцији "Трзај" - Фото: РТРС
Заплијењено оружје у акцији "Трзај"Фото: РТРС

Из МУП-а Републике Српске саопштено је да је на подручју које покрива ЦЈБ Бијељина лишено слободе 7 лица и то: Н.Ђ, М.Ђ, М.В, П.Б,З.Ј, В.Д. и А.Ћ.

Извршени су претреси на 7 локација ком приликом су пронађени мобилни телефони, СИМ картице, 3 кг експлозива, ручне бомбе, пушкомитраљез, више комада муниције различитог калибра, више комада детонаторских капсли и други предмети који се могу повезати с кривичним дјелом „Организовани криминалитет“, а у вези с кривичним дјелом „Недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја“.

У ранијем периоду спровођења акције "Трзај", на подручју Српске пронађени су и привремено одузети: 46 комада ручних бомби, 2 комада електричних детонаторских каписли, аутоматска пушка са два оквира и 60 комада метака, пиштољ марке ''ЦЗ М70'' са оквиром и 32 ком. метака, 5.700 комада таблета ''Ксалол'' у оригиналном паковању од 1 мг, које се налазе на листи опојних дрога-психотропних супстанци, 515 грама таблета, непознатог поријекла у рифузи на којима је исписано ''Roche'', за које се сумња да садрже наркотичка средства и 845 Еура и 40 КМ.

Заплијењено оружје у акцији "Трзај"

Од стране полиције Краљевине Шведске на територији Шведске одузете су двије аутоматске пушке југословенске производње од лица Д. Т.

Такође су на територији Словеније пронађени и одузети следећи предмети: 59 комада бомби, 5 комада аутоматских пушака и 83 комада метака различитог кaлибра.

Над лицима лишеним слободе у току је криминалистичка обрада, наведено је у саопштењу.

РТРС сазнаје да су приведени бијељинци Предраг Благојевић, Небојша и Миодраг Ђилас и Васо Дикић. У бијељинском насељу Којчиновац претресене су просторије у власништву Милије Влачића, у Пучилама Зорана Јовановића, а у Дворовима, Александра Ђукановића.