latinica  ћирилица
30/03/2015 |  13:32 | Аутор: СРНА

Добој- Потписи за опозив градоначелника (ВИДЕО)

Мјесни одбори добојске Борачке организације данас почињу са прикупљањем потписа за смјену градоначелника Добоја Обрена Петровића због одлуке о приступању Заједници општина турског свијета.

Предсједник Предсједништва добојске Борачке организације Зоран Бијелић рекао је да са градском управом нису успостављени контакти о питању рјешавања раније предочених захтјева. Навео је да су у току активности у вези са примопредајом дијела архивске грађе ове категорије која је из некадашње спомен-собе Дома војске измјештена у објекту касарне у Миљковцу, који су Оружане снаге БиХ ставиле на располагање градској управи за потребе Дирекције за изградњу и развој града.

Бијелић је навео да ће грађа по преузимању бити смјештена у некадашње просторије спомен-собе Дома војске.

- Иако смо послали захтјев, градска управа није адекватно припремила просторије. Она је тренутно празна и девастирана -рекао је Бијелић.

Градска Борачка организација затражила је раније од Градске управе да сазове ванредну сједницу Скупштине града и поништи одлуку о приступању Заједници општина турског свијета или ће, у противном, бити поднесена иницијатива за опозив градоначелника Обрена Петровића и организовани протести.

Борци захтијевају и да се спомен-соба врати у објекат Дома војске, покрене изградња спомен-обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у централном Градском парку, да се градској Борачкој организацији додијели просторија у Дому војске и да се из објекта измјести организација "Мерхамет", те да се исплате буџетски заостаци из 2014. и поштују одлуке за 2015. годину, да се по њиховом приједлогу именује начелник градског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, те члан привредног савјета.

Незадовољни што локална власт игнорише њихове захтјеве, Борачка организација града Добоја организовала је 20. марта у Градском парку протестно окупљање.