latinica  ћирилица
30/03/2015 |  15:08 | Аутор: СРНА

Павић: Рад Владе обиљежио сет мјера за ратерећење привреде

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић оцијенио је да је првих 100 дана рада Владе Републике Српске обиљежио сет мјера за растерећење привреде и привлачење инвеститора.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

Он је додао да је то добар сегмент рада Владе који треба подстицати и убудуће.

Павић је, такође, позвао Владу да буде "храбрија и одлучнија" у мјерама које предузима и да обичног човјека и привреду стави у центар пажње и о њима води рачуна.

- Сви други који се оглашавају посредством невладиног сектора и неких других организација нису толико битни, јер кад погледамо њихове ставове знам ко им је инвеститор и ко их финансира. То нису они који размишљају о будућности Српске и зато мишљење обичног човјека и привредника морамо уважавати и у том правцу се борити, рекао је Павић новинарима у Приједору.

Он је истакао да задатак опозиције није да омаловажава нешто што је добро, него да "натјера власт да ради што боље".

- Када је у питању власт на нивоу БиХ, ти исти људи траже да се опозиција укључи у власт коју они врше, а овдје кажу да није их брига, јер постоји власт која врши тај посао. Не могу два аршина бити на два нивоа власти, поручио је Павић.

Он је рекао да се ДНС залаже да се власт на нивоу БиХ што прије формира.

- Уопште није битно што нисмо дио власти. Ми смо легалисти и желимо да се формира власт у сваком поједином тијелу од оних странака које имају већину. Желимо да се власт што прије успостави на бази Устава и почне функционисати, јер свима нама смета што немамо извршну власт, додао је Павић.

Говорећи о одлуци Уставног суда БиХ да се у ентитетима омогући кандидовање осталих на функције предсједника и потпредсједника, Павић је оцијенио да је то у складу са одлуком "Сејдић и Финци".

- Не мора се код нас уводити још један потпредсједник, него се мора омогућити и људима који не припадају конститутивним народима да се могу кандидовати за све функције, рекао је Павић.

Он каже да је ствар политичког договора власти да се договоре промјене законодавства и устава, да се примијени одлука "Сејдић и Финци" у изворном облику, а не да се то користи као повод за промјене устава које су ван Дејтона и ван одлука судова.

Одговарајући на питање о промјенама националности зарад функција, Павић је нагласио да је то искључиво питање морала, а не права и закона.