latinica  ћирилица
30/03/2015 |  15:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Шарић на суочењу са свједоком сарадником без јавности

Суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима за шверц кокаина из Латинске Америке у Западну Европу настављено је данас у Специјалном суду у Београду без присуства јавности, јер се Шарић суочава са другим од тројице сведока сарадника у том процесу.
Дарко Шарић, прво појављивање пред судом - Фото: ТАНЈУГ
Дарко Шарић, прво појављивање пред судомФото: ТАНЈУГ

На претходном суђењу 20. марта Шарић је испитивао и суочавао се са свједоком сарадником Небојшом Јоксовићем. Данас и сутра испитиваће и суочиће се са Драшком Вуковићем и Раданом Адамовићем, који ће због сарадње са тужилаштвом били ослобођени од казне.

Суд је одлуку о искључењу јавности донио на приједлог тужилаштва за организовани криминал.

Испитивање и суочавање са свједоцима који сарађују са тужилаштвом тражио је Шарић који тврди да су њихови наводи измишљени и лажни.

Искључење јавности се практикује увијек када пред судом исказе дају свједоци сарадници, а изузетак је био само Дејан Миленковић који је јавно свједочио у процесима за убиство премијера и за злочине "земунског клана".

Шарић негира да је учествовао у шверцу кокаина и да су му оптужбе монтиране од стране бивше власти и врха полиције.

Осим Шарића, који се послије вишегодишњег бјекства предао 18. марта прошле године, на оптуженичкој клупи је још девет оптужених, док је 14 и даље у бјекству и суди им се у одсуству.