latinica  ћирилица
30/03/2015 |  16:21 | Аутор: Агенције

Иванић: Организацију Омладинских ОИ повјерити Звиздићу

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић сматра да главни човјек за оперативно вођење огранизације Омладинских зимских олимпијских игара у Источном Сарајеву и Сарајеву 2017. године треба да буде будући предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.
Денис Звиздић - Фото: СРНА
Денис ЗвиздићФото: СРНА

Иванић је данас, на конференцији за новинаре након састанка са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Самарџијом у Источном Сарајеву, рекао да о томе постоји нека врста начелне сагласности у Предсједништву БиХ, с обзиром да је ријеч о веома битном догађају за БиХ.

Једна од централних тема састанка Иванића и руководства града Источно Сарајево била је обезбјеђивање финансијских средстава за Омладинске зимске олимпијске игре које 2017. заједнички организују градови Источно Сарајево и Сарајево.

Иванић је нагласио да ће настојати да путем међународних институција помогне колико је могуће граду Источно Сарајево, поготово када је ријеч о болници Касиндо и Универзитету Источно Сарајево.

"Јако добро познајем проблеме Источног Сарајева. Сматрам да је значајно да члан Предсједништва БиХ из Републике Српске с времена на вријеме у Источном Сарајеву одржава састанке, а доминантно моје мјесто је у Сарајеву", рекао је Иванић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ указао је на лоше услове у којима се лијече грађани у болници Касиндо, али и финансијски проблем са којима се суочава Универзитет у Источном Сарајеву.

Иванић намјерава, након конституисања новог сазива Савјета министара БиХ, да у Источном Сарајеву буду одржани састанци представника власти и опозиције у институцијама БиХ из Републике Српске на којима би биле размотрене актуелне прилике, напомињући да нема боље локације за ту врсту разговора.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија изразио је задовљоство посјетом предсједавајућег Предсједништва Иванића граду Источно Сарајево.

"Због важности Источног Сарајева треба и убудуће радити на томе да сви наши званичници из Републике Српске и заједничких институција имају на уму значај града Источно Сарајево. Имали смо прилику данас да предсједавајућег Предсједништва БиХ упознамо о проблемима са којима се суочавамо", рекао је Самарџија.

Самарџија је нагласио да је информисао Иванића о организацији Омладинских зимских игара 2017. године и да је од њега добио подршку за реализацију ове значајне спортске манифестације на најбољи могући начин.

Предсједавајући Предсједништва БиХ данас у Источном Сарајеву има састанке и са представницима "Кидс фестивала", делегацијом Савеза кошарке у колицима БиХ, те делегацијама општина Крупа на Уни и Сански Мост.