latinica  ћирилица
01/04/2015 |  11:43 | Аутор: РТС

Истанбул, ухапшен нападач у просторијама владајуће партије (ВИДЕО)

Турска полиција ухапсила је наоружаног мушкарца који је упао у канцеларије владајуће странке у предграђу Истанбула.

Убрзо након упада у просторије владајуће Партије правде и развоја (АКП), полиција је ухапсила наоружаног нападача, преноси Ројтерс.

Прозори на горњем спрату зграде су разбијени, а нападач је истакао турску заставу са бијелим мачем. Са прозора је довикивао гомили окупљеној испред зграде, али се није разумјјело шта је говорио, јавља приватна новинска агенција Доган.

Према ранијем извјештају, у зграду су упала двојица наоружаних нападача

Полиција је блокирала пут испред зграде у четврти Картал, на азијској страни Истанбула, навела је турска агенција.

Објављена је и фотографија са неколико полицијских возила испред зграде.

Ројтерс подсјећа да су јуче припадници забрањене радикалне љевичарске групе упали у зграду суда и узели за таоца истанбулског тужиоца који је убијен са три хица у главу.

Током протекле ноћи, како су јавиле агенције, у двије четврти Истанбула сукобили су се полиција и демонстранти, послије талачке кризе у којој су тужилац Мехмет Селим Кираз и његови отмичари, припадници забрањене марксистичке Револуционарне народноослободилачке партије Фронта (ДХКП-Ц), убијени.

Кираз је био водећа личност у истрази смрти 15-годишњег Беркина Елвана, који је преминуо марта прошле године послије 269 дана проведених у коми, због повреда задобијених у сукобу с полицијом у масовним протестима почетком љета 2013. године.