latinica  ћирилица
12/04/2015 |  19:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Ципрас: Ово је наше ускрснуће!

Грчки премијер Алексис Ципрас поручио је Грцима да овогодишњи Ускрс грађанима доноси "обнову наде у боље сутра".

Алексис Ципрас је овај Ускрс издвојио као посебан, истакавши да тај хришћански празник "доноси обнову наде... у боље сутра, које је већ начинило своје прве кораке", пренела је АНА.

- Ово је наше ускрснуће. Ово је васкрс свих нас који смо донijели одлуку да станемо усправно, погледамо нагоре и уједињени превазиђемо све тешкоће овог времена, рекао је Ципрас.

Према грчком премијеру, порука ускршњег празника је порука живота и правде која се чула у Грчкој, у Европи и широм свijета.

- Већ смо направили велики почетак. Имамо право и способност да то приведемо крају. Прољеће стварања мора да стави тачку на зиму мирења са судбином, додао је Ципрас.

Предсједник Грчке Прокопис Павлопулос нада се да ће овај Ускрс за све људе, а посебно Грке, означити "коначно преовладавање људског достојанства кроз заштиту неотуђивих суштинских људских права и кроз успостављање социјалне правде".

Лидер главне опозиционе странке у Грчкој Нове демократије Антонис Самарас пожелио је поводом Ускрса грађанима напредак и здравље и изразио наду да ће држава "ускоро изаћи из тешкоћа и да ће жртве грчког народа коначно бити оправдане и донијети резултате".