latinica  ћирилица
12/04/2015 |  21:23 | Аутор: РТС

Хилари Клинтон кандидат за предсједника САД (ВИДЕО)

Савјетник Хилари Клинтон саопштио је њеним донаторима и присталицама ће се бивша америчка државна секретарка кандидовати за предсједника САД.

Џон Подеста, савјетник Хилари Клинтон, рекао је да ће она по други пут ући у трку за предсједника Сједињених Америчких Држава, пише Њујорк тајмс.

Клинтонова се кандидатуром враћа на мјесто које је изгубила у борби са Бараком Обамом и амерички аналитичари су прилично скептични да ли ће некадашња прва дама моћи још једном да издржи притисак предсједничке кампање.

Њени сарадници су се већ састали са Џејмсом Демерсом, лобистом чија је подршка Обами у великој мјери уништила претходни покушај Хилари Клинтон да се дочепа Овалне канцеларије у Бијелој кући.

Републиканци, који рачунају да ће Америка послије два мандата Барака Обаме, изабрати некога из њихових редова, имаће приличан арсенал оружја у нападима на Хилари Клинтон, прије свега јер је као државни секретар "угрозила" односе са Израелом, неуспјешно покушала да "ресетује" односе са Русијом и, на крају, није успјела да спријечи убиство америчког амбасадора у Бенгазију.