latinica  ћирилица
14/04/2015 |  07:02 | Аутор: Б92

Муратоглу: Надалови отишли у крајност говорећи "Рафа није добар"

Тениски тренер Патрик Муратоглу каже да Тони и Рафаел Надал већ неколико година говоре како Рафа није у правој форми и да су ривали бољи.

"Схватио сам да су Надалови потпуно промијенили начин комуникације у посљедњих десет година. Отишли су у крајност и непрестано говоре да ’Рафа’ није добар. Све вријеме то понављају: 'Он не игра добро и његови противници су десет пута јачи'. Тако да је ова нова фаза само логичан наставак".

На овај начин Муратоглу је прокоментарисао Надалову изјаву да није у стању да контролише емоције у кључним тренуцима. Француз је потом рекао:

"Не знам да ли је то стратегија – заиста мислим да је то дио њиховог карактера, да све изнесу на видјело. Сада, са чисто спортског аспекта, да ли је то добра ствар", каже Муратоглу и додаје:

"Постоји два начина да се избориш са проблемом – да га негираш или да учиниш супротно. Под супротним подразумијевам да проблем вербализујеш и признаш, што је он и учинио. Сада је отишао и корак даље – признао га је јавно. То раније никада нисам види"“.

На питање која би била сврха износити те проблеме јавно, Муратоглу је одговорио:

"Мислим да га дотиче све што се дешава и да је то начин да себе ослободи притиска, али можда гријешим. На крају крајева, Надал је вјероватно један од ментално најјачих тенисера у историји".

Муратоглу, који води познату тениску академију, каже да ће други играчи сада више вјеровати у себе против Надала.

"Потребно је само погледати недавне мечеве. Обично, у којем год да је физичком стању и које год да су околности, ако меч дође до 4:4 у одлучујућем сету, знаш да он неће изгубити. Јасно је да сада имамо нови феномен – од сада, играчи ће више вјеровати", закључио је Муратоглу.