latinica  ћирилица
14/04/2015 |  08:04 | Аутор: Агенције

Бојић: Шешељу погоршано здравље

Здравствено стање предсједника СРС Војислава Шешеља погоршало се откако је изашао из Хашког трибунала, изјавио је шеф Шешељевог љекарског тима Милован Бојић.
Лидер Српске радилалне странке /СРС/ Војислав Шешељ - Фото: СРНА
Лидер Српске радилалне странке /СРС/ Војислав ШешељФото: СРНА

“Поред двије метастазе на јетри, пронашли смо му нове израслине, које захтијевају хитну хемотерапију. С тиме је требало да почнемо прије двије седмице, али он није пристао због притисака главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца“, рекао је Бојић за Данас.

Према његовим ријечима, лидер радикала је казао да ће, ако га Србија изручи Хагу, тамо одбити било какву терапију, укључујући и основне лијекове.

Бојић је додао да не постоји могућност да се предсједник СРС-а предомисли и Трибуналу достави документацију о свом здравственом стању, јер нема повјерења у тамошње љекаре.

“Он је већ три године изричит да жели да се лијечи само у Србији. Због тога је и пуштен, на основу извјештаја холандских љекара о његовом стању. Међутим, због најновијих притисака из Хага, он одбија и овде да прима терапију, што додатно угрожава његово здравље“, рекао је Шешељев доктор.

Бојић је рекао да његов пацијент има карцином на дебелом цријеву, “на оном преосталом дијелу који није био оперисан“, и двије метастазе на јетри, а пронађене су “нове тачкасте промјене на јетри које захтијевају хитну хемотерапију“.

“Терапија би требало да траје око 36 недјеља, након чега би највјероватније услиједила операција. Међутим, он у посљедњих 15 дана одбија хемотерапију због притисака из Хага да га врате у Трибунал“, рекао је Бојић и додао да ће шеф радикала пристати на даље лијечење када ти притисци престану.

Бојић је изразио, пишу данашње "Новости", спремност да оде у Хаг и под заклетвом свједочи о здравственом стању свог пацијента Војислава Шешеља, који не дозвољава да нова медицинска документација буде прослијеђена Трибуналу.

Бојиће је рекао да у Холандију неће однијети ни један папир из медицинске документације о болести лидера радикала, јер за то нема његову дозволу, али ће отићи да одговара на сва питања суда.

"Не треба ми Шешељева дозвола да идем у Хаг. Он се пита само о давању документације, а ја могу да идем и да свједочим", рекао је Бојић.