latinica  ћирилица
14/04/2015 |  10:23 | Аутор: Агенције

Китаровићева чекала, Милановић није дошао на Пантовчак

Ни предсједник СДП-а Зоран Милановић ни било ко други из СДП-а нису се појавили у јутрос на Пантовчаку на састанку с предсједницом Колиндом Грабар-Китаровић.

Састанак је био предвиђен за 9 часова, али још јуче из извора блиских Милановићу агенцијама је потврђено да на њега нико из СДП-а неће доћи. Очекује се изјава Колинде Грабар-Китаровић која би у требало да прими делегцију ХДЗ-а.

Предсједница републике на разговор о битним друштвеним питањима позвала је челнике свих парламентарних странака, као и представнике синдиката и послодаваца. Она је рекла да кроз те сусрете жели постићи консензус и заједништво свих кактора у друштву због свеукупне тешке ситуације у којој се Хрватска налази.

Грабар-Китаровић је позив Милановићу упутила  крајем прошле седмице. Најаве да Милановић неће ићи на Пантовчак јуче је у Карловцу новинарима коментарисала хрватска предсједница, изјавивши да Милановићу треба "дати шансу да се уразуми". У разговору за Хрватски радио ту њену изјаву је некоректном оцијенио предсједник Сабора и предсједник Главног одбора СДП-а Јосип Леко, рекавши да на састанак с Грабар-Китаровић из СДП-а не би смио ићи нитко други осим предсједника странке.

Предсједник ХДЗ-а Томислав Карамарко раније је потврдио да ће "с весељем отићи на састанак с предсједницом на Пантовчаку".

Грабар-Китаровић у наредних дана требало би да прими и представнике осталих парламентарних странака. Тема разговора је стање у земљи, а хрватска предсједница од парламентарних странака жели чути њихово виђење стања у држави, као и идеје за друштвени и привредни опоравак земље.