latinica  ћирилица
14/04/2015 |  11:30 | Аутор: СРНА

Пожар у Основном суду у Требињу (ВИДЕО)

Пожар је избио нешто послије 10.00 часова, а ватра је у потпуности захватила други спрат зграде, гдје се налазе канцеларије судија.
Требиње: Пожар у згради Основног суда - Фото: СРНА
Требиње: Пожар у згради Основног судаФото: СРНА

У пожару у Основном суда у Требињу уништени су судски предмети који су се налазили у канцеларијама судија, али није изгорјела архива, изјавио је предсједник Суда Милан Босић. Он је прецизирао да је током гашњења пожара вода уништила судске предмете који су се налазили у канцеларијама.

Босић је изјавио да није изгорјела архива, те да је писарница обезбијеђена. Како је истакао, најважније је да нико није страдао. Босић је сматра, иако не може са сигурношћу да тврди, да су узрок пожара инсталације, с обзиром на то да је зграда стара више од 100 година.

- До 10.00 часова када смо кренули на паузу, ништа нисмо примијетили, нити је ишта указивало на то да би могао избити пожар - каже Босић и додаје да је он из зграде суда изашао у 10.05 часова и да су му за пожар јавили након двадесетак минута.

Предсједник Суда је искључио могућност подметања пожара, напомињући да, осим судске полиције која је у холу зграде, нико не може да прође.

Пожар је захватио зграду Основног суда између 10.00 и 10.30 часова, када су службеници били на паузи.

Ватра је захватила други спрат зграде, гдје се налазе судијске канцеларије. Велики број ватрогасаца је био ангажован на гашењу пожара кроз прозоре, одакле је излазио густ дим.

Зград суда налази се у центру града, недалеко од зграде општине, али ниједан објекат у близини није био угрожен.