latinica  ћирилица
14/04/2015 |  12:46 | Аутор: СРНА

Састанак без закључака због одсуства градоначелника Добоја

Састанак представника добојске Борачке организације и градске управе о проблему приступања Добоја Заједници општина турског свијета, завршен је без закључака, усљед ненајављеног одсуства градоначелника Обрена Петровића.
Добој: Састанак Борачке организације - Фото: СРНА
Добој: Састанак Борачке организацијеФото: СРНА

Предсједник Предсједништва Борачке организације града Добој Зоран Бијелић рекао је након састанка са представницима градске управе, да без директног разговора са Петровићем неће бити конкретних закључака.

"Данас смо разговарали о овој проблематици, али смо морали напустити састанак док он /Петровић/ не буде присутан. Нисмо знали да он неће присуствовати састанку", рекао је Бијелић.

Бијелић је истакао да је Петровић раније упутио писани позив Борачкој организацији за одржавање данашњег састанка у Административној служби града.

Члан Борачке организације Југослав Стевановић рекао је да се настављају активности на прикупљању потписа за опозив градоначелника.

Замјеник градоначелника Добоја Драган Василић навео је да "градоначелник физички није био у могућности да присуствује данашњем састанку", потврдивши да се разговарало о свим темама која су делегирана од Борачке организације града Добој.

Василић је потврдио да ће на наредној сједници Скупштине града, која би требала бити заказана до краја априла, бити разматрана и измјена регулационог плана градског парка да би се уопште могло ући у процедуру изградње спомен обиљежја.

Градска Борачка организација затражила је раније од градске управе да сазове ванредну сједницу Скупштине града и поништи одлуку о приступању Заједници општина турског свијета или ће, у противном, бити поднесена иницијатива за опозив градоначелника Обрена Петровића и организовани протести.

Борци захтијевају и да се спомен-соба врати у објекат Дома војске, покрене изградња спомен-обиљежја погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата на локацији централног Градског парка, да се градској Борачкој организацији додијели просторија у Дому војске и да се из објекта измјести организација "Мерхамет", те да се исплате буџетски заостаци из 2014. и поштују одлуке за 2015. годину, да се по њиховом приједлогу именује начелник градског Ођељења за борачко-инвалидску заштиту, те члан привредног савјета.

Незадовољни што локална власт игнорише њихове захтјеве, Борачка организација града Добоја организовала је 20. марта у Градском парку протестно окупљање.