latinica  ћирилица
14/04/2015 |  14:22 | Аутор: СРНА

Бијељинац ухапшен са 5,2 килограма дроге

Црногорски полицајци и цариници заплијенили су на граничном прелазу Шћепан Поље, између Црне Горе и БиХ, 5,2 килограма сканка и ухапсили лице чије су иницијали М.П. /25/ из Бијељине.

У саопштењу црногорских управа полиције и царина, наводи се да је осумњичени намјеравао да сканк прокријумчари у возилу преко границе.

Како се наводи, полицајци и цариници су на излазу из земље, контролисали М.П. /25/ држављанина БиХ из Бијељине, и путничко моторно возило којим је управљао марке "рено меган".

"Полицијски и царински службеници су у возилу пронашли 5.232 грама суве биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк, а која је била сакривена у резервном пнеуматику", наводи се у саопштењу.

Полиција додаје да ће М.П, пронађена материја за коју се сумња да је опојна дрога и возило бити предати службеницима Сектора криминалистичке полиције – Групе за сузбијање дроге Никшић на даљу надлежност.

М.П. је лишен слободе и уз кривичну пријаву приведен замјенику Врховног државног тужиоца у Подгорици, због основа сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Замјеник врховног државног тужиоца је донио рјешење о његовом задржавању у полицијским просторијама до привођења судији за истрагу Вишег суда у Подгорици.