latinica  ћирилица
14/04/2015 |  18:05 | Аутор: РТРС

Јавна саслушања због негативних ревизорских извјештаја (ВИДЕО)

Одбор за ревизију Народне скупштине Републике Српске организовао је данас јавно саслушање поводом три ревизорска извјештаја с израженим негативним мишљењем главног ревизора Републике Српске.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Ријеч је о извјештајима о ревизији јавног предузећа Путеви Републике Српске, Клиничког центра Бањалука и Болнице Источно Сарајево. Сви извјештаји се односе на пословање у 2013. години.

Највише је било ријечи о извјештају за предузеће Путеви Републике Српске гдје је главна служба за ревизију јавног сектора утврдила низ неправилности у раду током 2013.године, рекао је након саслушања предсједник Одбора за ревизију Народне Скупштине Славиша Марковић.

Клинички центар Бањалука и Болница у Источном Сарајеву такође су добили негативан ревизорски извјештај због дугова и непридржавања законских аката. Помоћник генералног директора за немедицинске послове у Универзитетској болници Клиничког центра Бањалука, Миодраг Илић, каже да је негативан извјештај у потпуности прихваћен и да је већи дио препорука спроведен.

Садашња руководства предузећа која су добила негативан ревизорски извјештај увјеравају да ће испунити све препоруке а главни ревизор Републике Српске Душко Шњегота каже да ће све бити додатно провјерено.

У складу са процедуром, сва три случаја која су добила негативан ревизорски извјештај за 2013. годину, биће прослијеђена јавном тужиоцу на разматрање.