latinica  ћирилица
14/04/2015 |  19:49 | Аутор: РТРС

Инцидент у Скупштини општине Прњавор (ВИДЕО)

Поново бурно у Скупштини општине Прњавор.
Прњавор - Фото: РТРС
ПрњаворФото: РТРС

Независном одборнику Бранку Шиканићу вербалне пријетње упутио је градоначелник и његов бивши страначки колега Синиша Гатарић.

Гатарић све негира, а у цијели случај умијешала се и полиција. Због одбијања предсједника СО да се о овоме расправља на сједници, Шиканић и оборници опозиције напустили су скупштинско засједање. 

Шиканић је затечен пријетњама. Каже да се начелник и раније дрско понашао према појединим одборницима СО , али да је данашњи иступ према њему кап која је прелила чашу. Ничим изазван и без икаквог повода у паузи скупштинског засједања пришао му је и вербално запријетио.

Начелник све негира.
"Нико овдје није чуо ни видо да сам ја том човјеку пријетио, а има аудио и видео запис и веома је лако утврдити ко је тај што жели направити опструкцију Скупштине", каже Гатарић.

Шиканић је тражио да се о пријетњама расправља и на Скупштини, али предсједник то није дозволио. Потом је о свему обавијестио полицију која је узела изјаве од актера немилог догађаја.

Шиканић је напустио сједницу, а с њим и одборници опозиције. Тврде да је позадина вербалног напада Шиканићево настојања да истраје у указивању на незаконите радње актуелне власти у Прњавору. Конкретно данас је тражена допуна дневног реда о продаји земљишта у центру Прњавора, што је наљутило начелника.

Шиканић каже да годинама указује на кршење устава и закона приликом предлагања аката СО Прњавор.
Примјер оваквог одлучивања, између осталог је, каже и програм модернизације инфраструктурних објеката у прошлој години вриједан 2,3 милиона марака. То, каже он, треба да истраже надлежни.