latinica  ћирилица
15/04/2015 |  08:02 | Аутор: СРНА

Саобраћај без застоја

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ саобраћај се јутрос одвија без застоја и посебних ограничења.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на могућност обрушавања земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Возачима се због одрона опрез посебно савјетује на путним правцима Карановац - Кнежево - Угар, Бањалука - Црна Ријека - Јајце, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Шипово - Стројице, Брод на Дрини - Добро Поље, Кула - Трново, Лапишница - Прача и Подроманија - Саставци.

Због изласка возила и машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука -Добој, повремене обуставе актуелне су на путном правцу Клашнице један - Прњавор.

У току је и  санација оштећења путног правца Брод на Дрини - Шћепан Поље, на граница БиХ и Црне Горе, због чега ће се саобраћај обустављати више пута током дана, не дуже од 30 минута.

На путном правцу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због  радова саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила и постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном траком саобраћа се и на путу Карановац - граница Републике Српске и ФБиХ, у мјесту Бочац, због активираног клизишта.

Због деминирања терена долазиће до повремених получасовних обустава саобраћаја на регионалном путу Поље - Подновље, локалитет Горњи Божиновци 5, у времену од 9.00 до 15.00 часова и на регионалном путу Добој Нови, од мјеста Шеварлије према мјесту Придјел Горњи, од 8.00 до 16.00 часова.

На дионицама Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.