latinica  ћирилица
15/04/2015 |  09:10 | Аутор: СРНА

Влада Српске данас о измјенама Закона о професионалној рехабилитацији

Влада Републике Српске разматра на сједници у Бањалуци Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању инвалида
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду сједнице је и информација о иницијативи за унапређење свеобухватне транспортне мреже југоисточне Европе, са приједлогом закључка, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Влада ће разматрати и информацију о продаји билансних вишкова електричне енергије у 2014. години, са приједлогом закључка, као и Акциони план спровођења Омладинске политике Републике Српске у 2015. години.

На предложеном дневном реду налази се и информација о захтјеву за оснивање нове организационе јединице Универзитета у Источном Сарајеву, Природно-математичког факултета, са приједлогом закључка, те приједлог амандмана на Приједлог програма рада Народне скупштине Републике Српске за 2015. годину.

За сједницу је предвиђено и разматрање извјештаја о овогодишњем раду јавних предузећа "Аутопутеви Републике Српске" и "Противградна превентива Републике Српске". Пред министрима би требало да се нађе и Програма рада и финансијског плана Јавног предузећа "Противградна превентива Републике Српске" за ову годину.