latinica  ћирилица
15/04/2015 |  13:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Судар на путу до затвора: Перковић и Мустач неповријеђени

Бивши челници Удбе Јосип Перковић и Здравко Мустач доживјели су лакшу саобраћајну несрећу током повратка у затвор након јучерашњег суђења на Високом земаљском суду у Минхену, због саучесништва у убиству хрватског емигранта Стјепана Ђурековића 1983. године.

Како преноси "Јутарњи лист", на путу према затвору колона полицијских возила, међу којима су биле и марице у којима су сједили Перковић и Мустач, морала је из неког разлога да нагло успори, па је приликом кочења дошло до судара који није узроковао озбиљније повреде ниједног од бивших удбаша.

Прича о овом судару завршена је шалама на тему да ли је Мустачева марица налетјела на Перковићеву или обрнуто, те је "закључено" да је Перковић "одговоран" јер његова марица, очито, није држала довољно растојање.

Упркос саобраћајки суђење им је данас настављено, а рочиште је започело иступом Перковићевог адвоката који је потврдио да се његов клијент "осјећа добро", док се Мустрач сам обратио судији тврдњом да је "добро прошао".

Судски процес бившим функционерима југословенске, односно хрватске Удбе настављен је свједочењем њемачког криминалистичког инспектора Роланда Брудера о наводном притиску на свједоке.