latinica  ћирилица
15/04/2015 |  15:35 | Аутор: СРНА

Љајић: Обезбједићемо Хаџићу лијечење али и пратити његово кретање (ВИДЕО)

Предсједник Националног савјета Србије за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић изјавио је да ће Србија испоштовати све обавезе које је преузела давањем гаранција за бившег предсједника Републике Српске Крајине Горана Хаџића, односно биће му омогућено адекватно лијечење, али и вршена контрола његовог кретања док се налази у Новом Саду и о томе обавјештаван трибунал.

Љајић је потврдио да је купљена карта за Хаџићев повратак, кога је Трибунал пустио на привремену слободу и он се вечерас враћа у Србију.

"Хаџић је обавезан да буде у својој кући од 23.00 часа увече до 7.00 часова ујутро. Уколико буде потребе да иде у здравствене установе, то ће такође бити под надзором и контролом и томе ћемо извештавати Трибунал", рекао је Љајић новинарима у Вршцу.

Он је додао да нема право да каже колико ће Хаџић боравити у Србији, али додаје да то "неће бити дуго" и о томе је одлучило Жалбено вијеће.

Из Трибунала је раније саопштено да је донесена одлука о пуштању Хаџића на привремену слободу, а да бивши предсједник Републике Српске Крајине треба у Хаг да се врати до краја маја.

Хаџић је оптужен за злочине против човјечности и кршење закона и обичаја ратовања у Хрватској од 1991 до 1995. године.