latinica  ћирилица
15/04/2015 |  16:18 | Аутор: СРНА

Касиповић: Подршка колективним преговорима са Синдикатом

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да жели дати подршку колективним преговорима са Републичким одбором синдиката правосуђа, јер финансијски и економски положај представља сигурност свих запослених.

Приликом састанка са представницима Синдиката у Бањалуци Касиповић је разговарао о посебном колективном уговору за запослене у институцијама правосуђа, којим ће бити заштићен процес унапређења рада, социјални услови и права запослених у институцијама правосуђа, саопштено је из Министарства правде.

Представници Републичког одбора синдиката правосуђа изнијели су своје приједлоге и сугестије када је ријеч о овом уговору.

- Закључено је да су кључне одредбе у Уговору добро дефинисане, као и да ће се у наредном периоду усагласити ставови о спорним питањима како би се дошло до најбољих рјешења, наводи се у саопштењу.

Касиповић је истакао да су ови преговори значајни како би се заједнички дошло до најбољих рјешења, која ће задовољити потребе свих запослених у институцијама правосуђа.