latinica  ћирилица
15/04/2015 |  17:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Ако се врати у Хаг, Шешељ ће умријети

Здравствено стање лидере радикала Војислава Шешеља је погоршано и уколико се врати у Хашки трибунал тамо га чека сигурна смрт, изјавио је др Милован Бојић.
Војислав Шешељ - Фото: ТАНЈУГ
Војислав ШешељФото: ТАНЈУГ

Он је, због свог неизвјесног статуса, одбио да прима хемотерапију, изјавио је др Бојић.

"Последњи лабораторијски налази указују да су тумор-маркери високи, а гвожђе ниско. Ријеч је о реалном и очекиваном погоршању, јер је наш пацијент већ требало да прима хемотерапију. Он је ово лијечење одбио јер не зна свој статус: да ли ће и када бити враћен у Хаг, а не жели да терапију започне и прекида, као што му се већ догодило у Холандији", објаснио је Бојић за "Политику".

Он за најновије погоршање Шешељевог здравља тврди "да је реално и да није ријеч о блефирању, мада Шешељ субјективно то не осјећа као погоршање и наставља да буде врло активан".

"Кунем се у своју професионалну част: не блефирамо, ствар је озбиљна. Губимо драгоцјено вријеме, јер не започињемо терапију цитостатицима. Истина је да смо хируршки одстранили све туморе на дебелом цријеву, где се тумор примарно појавио, али он има метастазе на јетри", наводи Бојић.

Он такође каже да је Шешељ у Хагу изгубио 12 килограма, као и да има и неколико других хроничних болести, које утичу на његов садашњи изглед.

Др Бојић каже да Шешељ остаје при ставу да своју медицинску документацију званично неће доставити Хашком трибуналу.

Он је, такође, казао да није упознат са тиме да ли Шешељ користи неки алтернативни вид лијечења, али додаје да је до сада прихватио све сугестије о лијечењу, тј. узима све препоручене лијекове и терапију.