latinica  ћирилица
15/04/2015 |  18:47 | Аутор: Независне

Вучић: Пријатељски однос са Азербејџаном

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је веома задовољан искреним и пријатељским односом са Азербејџаном, истичући да се отвара прилика за још бољу сарадњу двије земље, као и нове инвестиције и инфраструктурне пројекте."

Мислим да смо оставили добар утисак", рекао је Вучић новинарима на крају дводневне посјете Азербејџану, гдје је разговарао са државним врхом и представницима угледних компанија.

Вучић је навео да Србија има велику прилику да направи добар посао и шансу развој сарадње двије земље, али да то прије свега зависи од ње и њене одговорности и посвећености.

Премијер је рекао да су у Азербејџану покренута конкретна питања, те да је делегација Србије дошла са списком компанија за приватизацију како би озбиљне азербејџанске компаније показале интерес за неку од њих.

"Председник Илхам Алијев је ту врсту приступа добро прихватио и онда су и премијер и министар економије рекли да су добили позив од председника и да им је речено да гледају како да најбоље сарађују са Србијом, што је за нас велики подстрек", рекао је Вучић.

Додао је да дио представника Азербејџана сљедеће недјеље долази у Београд, истичући да би за Србију било од велике важности да се било који од пројеката о којима се разговарало реализује.

Вучић је рекао да је рјешавање питања хемијских комбината покренуто "са мртве тачке", као и да се разговарало о учешћу Азербејџана у приватизацији српских пољопривредних комбината.

Премијер је указао да су фирме из Азербејџана веома успјешне у изградњи путева, додајући да је једина дионица у Србији чија изградња не касни управо Лјиг - Прељина, коју гради фирма "Азвирт", а која може бити завршена и прије рока, до краја маја сљедеће године.