latinica  ћирилица
15/04/2015 |  19:39 | Аутор: Б92

Гашић: Све бих поново урадио

Министар одбране Србије Братислав Гашић рекао је у Москви да није у сукобу са начелником Генералштаба Љубишом Диковићем.

Он је истакао и да је на Тужилаштву да одлучи када ће се појавити цијели извештаји комисија које су се бавиле узроцима пада војног хеликоптера када је страдало седморо особа.Гашић је рекао и да не осјећа одговорност за пад хеликоптера, као и да би, да може, све поново урадио.

Министар одбране се такође осврнуо и на претходну српску владу коју је оптужио да је хтјела циљано да уништи ваздухопловство, као и да су савјетници надлежних били “балерине“.

Он је у Москви разговарао са руским колегом Сергејем Шојгуом, а уочи Међународне конференције о безбједности која се одржава у четвртак и петак.

Шојгу је захвалио Гашићу што је прихватио позив рекавши да са нестрипљењем очекује сутрашњу презентацију о безједности и ситуацији на Балкану који ће Гашић изложити на конференцији.

Шојгу је у дијелу састанка на коме су пристуствовали новинари рекао истакао да војске Србије и Русије и двије земље везују традиционално добри и предвидљиви односи и учествовање у заједничким побједама.

Након састанка са Шојгуом Гашић је рекао да су разговарали о војно-економској, војно-војној и о сарадњи у сфери образовања, али о куповини хеликоптера у Русији за потребе Војске Србије.

Гашић је рекао да је од руског колеге тражио да помогне да се процес куповине убрза и додао да Србија има новца да купи један хеликоптер.