latinica  ћирилица
16/04/2015 |  06:58 | Аутор: Б92

Вујошевић: Ништа није ријешено; Радоњић: Блажича понијела лопта

Тренер Партизана Душко Вујошевић сматра да ништа није ријешено у полуфиналној серији АБА лиге са Црвеном звездом, након што је његов тим изједначио на 1-1.

"Честитам момцима што су у оваквој атмосфери демонстрирали храброст и карактер да добију значајан сусрет. Овом утакмицом није ништа решено, мислим да је за кошарку добро што две екипе из Београда имају овај квалитет и могу да демонстрирају овај ниво кошарке, надам се да су сви прави сладокусци уживали. Видимо се у суботу", рекао је Вујошевић.

Партизан је направио "брејк" надигравши "црвено-бијеле" 70:68 у другом мечу серије, у којој ће српски шампион бити домаћин наредна два меча.

"Било је разлога за очекивати да се деси пад у обје екипе. Не може на оваквим утакмицама да се распоређује минутажа, али су неки играчи више истрошени него обично. Очекујем кад се игра против Партизана против било које екипе да се представи у најбољем свјетлу, а зЗезду цијеним, то што ратујемо је друга ствар. И једни и други пате од ритма играња утакмица дан за дан", додао је Вујошевић.

Капитен Партизана Драган Милосављевић је истакао да је његов тим имао и среће.

"Јако тешка и важна утакмица, играли веома добро током већег дела, на крају нисмо исконтролисали ритам. Предност нисмо добро сачували, имали смо среће, окрећемо се сљедећем мечу", рекао је Милосављевић.

С друге стране, тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао једа Јака Блажич није требало да рјешава један од посљедњих напада.

Словенац је послије добре одбране кренуо сам ка кошу "црно-бијелих", гдје га је блокирао Никола Милутинов и омогућио Партизану да са 70:68, за 1-1 у серији.

"Рјешење није био Блажич, то је било јасно. Није била идеја, повукла га је лопта, као много пута што је знао да уради. Могла је одлука бити другачија. Али, није то био пресудан моменат", рекао је Радоњић.

"Црвено-бијели" су одиграли много слабије него дан раније, током већег дела меча су заостајали за највећим ривалом, у једном моменту и 14 разлике, али су имали шансу да славе у финишу.

"Лоше смо ушли у меч, на начин да смо одбрамбено изгледало не онако како треба да се игра. Партизан је користио такав наш приступ и ушао у игру, стекао и предност и самопоуздање да се гради за меч који се игра у гостима. Имали смо великих проблема у скоку, пало нам је самопоуздање, покушаји да нападом дођемо до резултата нисмо успјели да доведемо до тога да разлика не буде толика", рекао је Радоњић.

"На старту другог полувремена када се очекивала реакција, Партизан је искористио наше грешке, направио велику разлику, изгледало је да ће за њих бити лакше до краја. Одиграли смо један дио како је требало како је требало да играмо од старта, дошло је да имамо напад и полагање, што није завршено како треба иако смо ишли на улаз. Сада је 1:1, у суботу има нови меч, сигурно је да начин на који треба да се одигра тада другачији, пуно боља концентрација и скок. Они су имали и слични број скокова синоћ, али су мање пута поентирали. То мора да буде другачије у наредном мечу, знамо шта нас чека, да покушамо да вратимо брејк", додао је тренер Звезде.

У другом мечу потпуно је подбацио најкориснији играч Евролиге Бобан Марјановић, који је постигао само два поена уз 5 скокова.

"Боби није одиграо како очекујемо, надамо се да ће бити бољи у суботу и на нивоу игара са почетка сезоне", закључио је Радоњић.

Капитен Црвене звезде Лука Митровић је истакао скок Партизана у нападу као пресудан фактор пораза.

"Честитам играчима Партизана на заслуженој побједи. Од почетка су имали бољи приступ, нисмо били главом у утакмици, није то ни приближна енергија као синоћ, нарочито у првом полувремену и на почетку треће четвртине. На минус 15 смо успјели да се консолидујемо, било је тешко, стигли смо на минус један и имали напад, али нас је коштао скок у одбрани и грађење коша", рекао је Митровић.

Трећи меч игра се на истом мјесту за три дана.

"Иста дворана, исти паркет, исти кошеви, исте екипе, ако будемо прави нећемо дозволити да носе публику и да она носи њих. Има још много да се игра, имамо шансе. Као што није било готово синоћ, тако није ни сада, трудићемо се да исправимо грешке и забиљежимо побједу", закључио је капитен Звезде.