latinica  ћирилица
16/04/2015 |  13:54 | Аутор: СРНА

Сарадња БиХ и Кине у свим областима

Кина је опредијељена за наставак и продубљивање билатералне сарадње са БиХ у областима одбране, економије, као и у другим сегментима, рекао је кинески амбасадор у БиХ Донг Чунфенг.
Марина Пендеш Донг Чунфенг - Фото: СРНА
Марина Пендеш Донг ЧунфенгФото: СРНА

Министарка одбране БиХ Марина Пендеш је током посјете Чунгфенга и војног аташеа Кине у БиХ, бригадира Xингјианга Лиуа оцијенила да је досадашња политика Владе Кине пријатељска и безусловна.

Пендешова је информисала Чунфенга о тренутним активностима Министарства одбране и Оружаних снага БиХ и похвалила континуитет сарадње између двије земље, коју је БиХ спремна да задржи на достигнутом нивоу и унапређује.

Она је похвалила ангажман, идеје и иницијативе војног аташеа Кине са којим се одржавају чести састанци, што је потврда и резултат добре сарадње коју у области одбране имају БиХ и Кина, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Пендешова је захвалила на значајној помоћи и доприносу Кине кроз материјално опремање Оружаних снага БиХ, те позивима за учешће њених припадника на курсевима у Кини.

Донације Кине у војно-материјалној помоћи Оружаним снагама БиХ издвојене су као посебан сегмент, који потврђују изузетну сарадњу у области одбране на чијој реализацији ће се БиХ и Министарство одбране БиХ додатно ангажовати.