latinica  ћирилица
16/04/2015 |  19:00 | Аутор: СРНА

К.Митровица: Затражено веће ангажовање полиције

Поводом погоршања безбједносне ситуације у Косовској Митровици изазване низом инцидената у посљедње вријеме, српски представници затражили су данас од косовске полиције веће ангажовање у стабилизацији ситуације и очувању реда и мира, саопштила је Заједница српских општина.
Еулекс - Фото: ТАНЈУГ
ЕулексФото: ТАНЈУГ

Руководство Косовске полиције за регион Сјевер одржало је данас састанак са покрајинским министром Љубомиром Марићем, градоначелником северне Митровице Гораном Ракићем и предсједником привременог органа српске општине Косовска Митровица Александром Спирићем.

"Од руководства косовске полиције - Сјевер затражено је да предузме конкретне мјере за увођење реда и стабилизацију ситуације на сјеверу, као и ригорозније контроле у Косовској Митровици, где су се протеклих дана дешавали инциденти и гдје би могло да дође до поновних сукоба", наведено је у саопштењу.

Даље је наглашено да су посебне мјере потребне у близини главног моста на ријеци Ибар и у другим мултиетничким подручјима.

Закључено је да је по питању инцидента у коме је дошло до напада на српског младића Николу Савељића, косовска полиција за регион Сјевер спровела све процедуре и доставила региону Југ неопходне информације за проналажење нападача.

"Нажалост, до данас није било никаквих повратних информација надлежних по питању овог случаја, што је довело до низа других инцидената и додатног уношења страха и незадовољства међу грађанима четири општине на сјеверу Космета", закључено је на састанку.

О тренутној безбједносној ситуацији и већем ангажовању безбједносних структура на сјеверу биће ријечи и на данашњем састанку који ће челници Срба одржати са командантом Кфора и шефом мисије Еулекс.