latinica  ћирилица
21/04/2015 |  11:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Сана, напад на складиште ракета: 38 погинулих

Број цивила убијен у ваздушним ударима коалиционих снага предвођених Саудијском Арабијом на једно складиште ракета у Сани порастао је на 38, док је 532 рањено, саопштили су данас медицински званичници.
Сана, Јемен - Фото: AP
Сана, ЈеменФото: AP

Међу погинулима су три радника телевизијског канала "Ал-Јемен ал-јавм", од којих један новинар, пренио је АФП.

Два ваздушна напада у понедјељак резултирала су снажним експлозијама које су сравниле оближње куће и уздрмале удаљена предграђа.

База припада ракетној бригади елитне Републиканске гарде, лојалној бившем предсједнику Алију Абдулаху Салеху, који је оптужен за удруживање са шиитским побуњеницима Хутима, у њиховој борби против јеменске владе.

У четвртој седмици ваздушне кампање, ратни авиони коалиционих снага данас су гађали неколико положаја шиитских побуњеника и снага лојалних бившем предсједнику широм престонице, рекли су очевици.

Саудијска Арабија почела је, заједно са савезницима, 26. марта ваздушне ударе у Јемену, како би одбранила владу предсједника Абд-Рабуа Мансура Хадија од напредовања Хута.

Хади, који се фебруару склонио у Аден пошто је побјегао из Сане, уточиште је потражио Ријаду, у јеку офанзиве шиитских побуњеника, која је настављена упркос ваздушним ударима.