latinica  ћирилица
25/04/2015 |  10:19 | Аутор: novosti.rs

Митровић: Први трофеј АБА лиге је довољан мотив

Кошаркаши Црвене звезде и Цедевите играју вечераас први финални меч АБА лиге.

Капитен "црвено-бијелих Лука Митровић побио све тврдње око умањеног значаја серије против хрватског шампиона.

"Ако ћемо да се задовољимо самим играњем у финалу, онда не би требало ни да будемо овдје" – нагласио је предводник екипе која је у досадашњем дијелу сезоне имала тек три пораза, два у регуларном дијелу сезоне.

Било би сулудо да хронични лидер шампионата папир са улогом фаворита против Цедевите стави у фиоку, а не у књигу историје клуба.

"Имамо прилику да постанемо прва генерација која ће освојити регионалну лигу. То је довољан мотив за све нас", отклања Митровић сваку дилему.

"Обје екипе су уласком у финале направиле велики успех и скинуле притисак са леђа, али нико се тиме неће задовољити. Очекује нас веома тешка серија, евролигашки дуел".

Много енергије је потрошила Звезда у полуфиналном окршају са Партизаном, а сезона није ни близу готове.

"Ово нам је 60.меч који играмо ове сезоне" – нагласио је тренер Звезде Дејан Радоњић.

Систем такмичења је такав да је ползфинале добило на већем значају. Пласман у Евролигу је огроман успјех, али велика борба и даље је пред нама. Потребно је да опет будемо јако квалитетни и одговорни, да одиграмо добро како бисмо узели трофеј први пут у историји. Волио бих да публика помогне младој екипи. Да добром игром поведемо у серији.

Ривал је специјалиста за изненађујуће брејкове у гостима, играчи Јасмина Репеше не зазиру од жестоке атмосфере на терену противника.

"Свјесни смо квалитета и искуства које има Цедевита. Посједују велики таленат, играчи су каријере градили у најјачим европским клубовима. Видјело се и у Подгорици колико су јаки", подсјећа Радоњић на побједу у серији послије вођства Будућности од 2:0.