latinica  ћирилица
25/04/2015 |  10:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Припадници Гарде Војске Србије од данас у Москви

Припадници Гарде Војске Србије данас ће отпутовати у Москву гдје ће 9. маја учествовати на војној паради поводом обиљежавања Дана побједе над фашизмом.
Припадници гарде Војске Србије - Фото: ТАНЈУГ
Припадници гарде Војске СрбијеФото: ТАНЈУГ

Министар одбране Србије Братислав Гашић изјавио је јуче да ће на војој паради у Москви 9. маја, поводом Дана побједе над фашизмом, учествовати јединица Гарде.

Гашић је рекао новинарима да је Гарда једна од најобученијих јединица, "којој нису потребне неке специјалне и посебне припреме".

Припадници Војске Србије учествују на "Паради победника" у Москви на основу одлуке предсједника Србије Томислав Николић, саопштено је почетком априла из Министарства одбране Србије.

Војска Србије ће учествовати на "Паради побједника" на основу позива министра одбране Руске Федерације Сергеја Шојгуа, поводом обиљежавања 70. годишњице Побједе совјетског народа у Великом отаџбинском рату од 1941. до 1945. године, пише у саопштењу.

Београдска "Политика" објавила је недавно и да су припреме српских војника за учешће на паради у Москви у пуном јеку и да 73 младића и двиује дјевојке којима је повјерена ова мисија увелико увјежбавају марширање Црвеним тргом.