latinica  ћирилица
27/04/2015 |  06:47 | Аутор: Б92

Радоњић: Идемо у Загреб да побиједимо; Репеша: Нећемо се предати

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је задовољан побједом над Цедевитом и вођством од 2:0 у финалној серији АБА лиге.

"Добро смо кренули и контролисали утакмицу, али смо имали недопустиво лоше периоде у одбрани. Цедевита има велики квалитет и искуство, ушли смо у егал и ријешили меч у нашу корист. Биће тешко у наставку серије, не само због тога што је Цедевита преокренула против Будућности, већ јер је прави евролигашки тим. Очекује нас велика борба и идемо у Загреб да побиједимо", рекао је Радоњић.

Црногорски стручњак додао је да је његовом тиму недостајао центар Маик Цирбес, који је због повреде пропустио дуел.

"Пред почетак меча донијели смо одлуку. Успјели смо да превазиђемо, иако би било пуно лакше да је играо. Његов изостанак посебно се видио у завршници када је доста играча било уморно. Сутра ћемо знати више, али повреда није тежа. Хтио је да игра, али је важније здравље играча".

Радоњић је поручио да су "црвено-бијели" одиграли још један одличан меч, упркос великим осцилацијама.

Кошаркаш Звезде Никола Калинић истакао је задовољан тријумфима у прва два меча финалне серије регионалног такмичења.

"Урадили смо посао који смо прижељкивали из прва два меча. Сем друге четвртине квалитетно смо одиграли и забиљежили сјајну побједу. Идемо у Загреб да побиједимо и освојимо први прстен у историји клуба", закључио је Калинић.

Тренер Цедевите Јасмин Репеша сматра да Црвена звезда има велику предност у финалној серији, али наглашава да се његова екипа неће предавати.

"2:0 је велика предност, али не тако давно смо били у сличној ситуацији: Али, Звезда је јачи противник од Будућности и биће јако тешко. Међутим, надамо се да можемо до преокрета, мислим да имамо менталну снагу за то", рекао је Репеша.

"Утакмица је била слична као прва, дозволили смо противнику велику предност од 18 разлике и тешко је против такве екипе да се надокнади такав заостатак", казао је Репеша.

Он је истакао да је у досадашњем дијелу финалне серије све прошло у најбољем реду.

"Ово су двије екипе које су највише приказале. Било је осцилација код нас током сезоне, али то је због учешћа у Евролиги. До сада је све протекло у најбољем реду и надам се да ће се тако и наставити", навео је тренер хрватске екипе.

Кошаркаш Цедевите Роко Укић рекао је да се нада да ће његова екипа успјети да продужи серију.

"Мислим да смо били бољи, али остали смо кратки. 2:0 је велика предност, али серија није готова. Ако скратимо црне рупе које су нам се догодиле, мислим да ће у Загребу бити другачија прича", рекао је Укић.

Трећа утакмица играће се у сриједу од 20.30 у Загребу.