latinica  ћирилица
27/04/2015 |  12:15 | Аутор: РТРС

Бекенбауер: Клоп је један од кандидата за клупу Бајерна

Легенда њемачког фудбала и минхенског Бајерна, Франц Бекенбауер, открио је како је својевремено желио да ангажује Јиргена Клопа на мјесту тренера Бајерна

Он је увјерен  како је Клоп и даље један од најизгледнијих кандидата за сљедећег тренера Бавараца, преноси Goal.

"Наравно, могу замислити Клопа као Гвардиолиног насљедника", рекао је Бекенбауер и додао:

"Док сам био предсједник Бајерна, често смо разговарали о Клопу. Увјерен сам да би се сјајно уклопио у Бајернов систем."

Но један је проблем то што Гвардиола има уговор до љета 2016. године, а још није ни почео преговоре о потенцијалном наставку сарадње с минхенским клубом.

"Клоп је дефинитивно једна од опција за Бајерн. Питање је само колико ће се дуго Гвардиола задржати у Минхену. Надам се да ће Пеп још дуго остати, но без обзира на све Клоп је и даље у кругу најпожељнијих кандидата", каже Бекенбауер и додаје:

"Но у исто вријеме не могу замислити да би Гвардиола могао отићи већ сљедеће године. Лично знам да је заволио Минхен, има успјеха са екипом и зна да ће их имати и у будућности. Ма, Гвардиола у Бајерну има све што пожели!"

Бајерн је већ сад осигурао наслов првака у Њемачкој, али га чека дуел са Клоповом Борусијом у полуфиналу националног Купа и нешто пуно важније - полуфинале Лиге шампиона са Барселоном! Бекенбауер каже како ће Гвардиоли за дуел против своје некадашње екипе и Леа Месија требати максимално спреман тим.

"Меси је божанствени ногометаш. Цијела екипа се диже и пада с Месијем. Уколико Бајерн успије 'зауздати' Месија и 'избацити га из утакмице' имаће прилику...", каже Бекенбауер и наставља:

"Уколико уопште желиш доћи у прилику против Барселоне, мораш имати цијелу екипу на окупу. Требају ти Рибери, Алаба и Робен. Но прије тога морају ријешити Борусију. Након што је Клоп објавио да одлази на крају сезоне, екипа је добила додатну мотивацију. Играчи му желе поклонити нешто за опроштај, а најбоља би ствар била трофеј", закључио је Бекенбауер.