latinica  ћирилица
27/04/2015 |  16:01 | Аутор: Б92

Новаков тим о писању "Марке": Одлука о наступу у Мадриду до краја недјеље

Шпанска "Марка" објавила је да Новак Ђоковић неће играти на турниру у Мадриду, на шта је реаговао тим најбољег тенисера свијета, ријечима да дилема и даље постоји.

Најбољи тенисер свијета није учествовао прошле године, па нема ни бодова за одбрану, за разлику од Рима гдје ће бранити титулу. Из његовог тима, саопштено је да "су обје опције још  могуће, коначна одлука још није донесена, али ће  се све дефинитивно знати до краја недјеље".

Ђоковић је од почетка године освојио титуле на Аустралијан опену, затим Индијан Велсу, Мајамију и у Монте Карлу, а првобитно је планирано да од 3. маја учествује на мадридском турниру, затим од 10. маја на римском.

У Риму је прошле године поразио Рафаела Надала преокретом са 4:6, 6:3, 6:3, а сада ће се у Италији спремати за Ролан Гарос, који ће почети 24. маја, иначе једини гренд слем турнир на ком није освојио трофеј.

Одустајање не би утицало на Новака, пошто су два од три критеријума испуњена за избјегавање казне. Наиме, играчи могу остати без санкција за одустајање ако су старији од 31 године, ако су најмање 12 година активно у професионалним водама, или ако су одиграли преко 600 мечева.

Ђоковић је титулу у Мадриду освојио 2011. године, прошле године није учествовао због повреде, а наступ 2013. године памти се по понашању публике, која му је звиждала у поразу од Григора Димитрова у другом колу.