latinica  ћирилица
27/04/2015 |  18:48 | Аутор: Агенције

Кошаркашице Србије почињу припреме за ЕП

Женска кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је на Златибор гдје ће се наредне двије недјеље припремати за шампионат Европе у Мађарској и Румунији.

Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.

"Европско првенство има додатну тежину пошто представља квалификације за Олимпијске игре у Рију 2016. године. Свјесне смо очекивања, даћемо све од себе и такав приступ нам је у претходним годинама увијек доносио нешто добро. Група је тешка, очекује нас велика борба, али вјерујемо у наше снове", изјавила је селектор Марина Маљковић.

Она ће на располагању имати 14 играчица: Тамара Радочај, Александра Црвендакић, Кристина Топузовић, Невена Јовановић, Сања Мандић, Данијел Пејџ, Јефимија Каракашевић, Саша Чађо, Александра Станаћев, Милица Дабовић, Дајана Бутулија, Ана Дабовић, Биљана Стјепановић и Јована Вукоје.

Због клупских обавеза припремама ће се касније прикључити Сара Крњић, Тијана Ајдуковић, Јелена Миловановић и Јелена Максимовић.

Србија ће на Златибору одиграти и двије тренинг утакмице против Црне Горе, а потом ће припреме наставити у Београду и Вршцу, гдје ће одиграти пријатељске дуеле са Аустралијом, Киноми Грчком.

Шампионат Европе одржава се од 11. до 28. јуна.