latinica  ћирилица
28/04/2015 |  11:48 | Аутор: СРНА

Мектић: Додатно јачати институције и сарадњу полицијских структура

Министар безбједности БиХ Драган Мектић истакао на састанку с делегацијом Европске комисије да посљедњи терористички акт у Зворнику изискује потребу додатног јачања институција и сарадње свих полицијских структура у БиХ
Драган Мектић - Фото: СРНА
Драган МектићФото: СРНА

- Ово је посљедње упозорење, а наш одговор на радикализам и екстремизам који евидентно постоји у БиХ мора бити јединствен и снажан - рекао је Мектић на састанку с директором за Западни Балкан у Генералној дирекцији Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Жан-Ериком Пакеом и шефом Одјељења за БиХ у Генералној дирекцији Михалом Матуелом.

Мектић је на састанку, којем је присуствовао и специјални представник ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, истакао важност подршке правосудним и полицијским институцијама у јачању капацитата за борбу против тероризма и корупције.

Током састанка разговарано је о подршци коју ће институције БиХ имати од Европске уније, конкретно кроз пројекте који ће бити финансирани из ИПА фондова.

На састанку је било ријечи о европском путу БиХ, те обавезама које је потребно испунити за добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.