latinica  ћирилица
28/04/2015 |  15:46 | Аутор: СРНА

Парламентарци из БиХ на Цетињском парламентарном форуму

Делегација Парламентарне скупштине БиХ учествује у раду Цетињског парламентарног форума, који је почео данас и у чијем раду учествују представници одбора за одбрану и безбједност земаља југоисточне Европе.
Зграда Парламентарне скупштине БиХ - Фото: илустрација
Зграда Парламентарне скупштине БиХФото: илустрација

Делегацију БиХ чине чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Сифет Поџић, Борислав Бојић, Марио Караматић, те парламентарни војни повјереник Бошко Шиљеговић.

Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Сифет Поџић нагласио је значај регионалне сарадње парламентарних тијела која надзиру сектор одбране и безбједности, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Говорећи о стању људских права у сектору одбране у БиХ, парламентарни војни повјереник Бошко Шиљеговић у свом излагању осврнуо се на позитивне праксе и напоре који се чине на побољшању стања људских права и темељних слобода припадника Оружаних снага БиХ.

С тим у вези, посебно је нагласио рјешавање питања која се односе на радно-правни статус припадника Оружаних снага БиХ, као и боље услове живота и рада у јединицама.

Организатор Цетињског парламентарног форума је Одбор за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе и Мисија ОЕБС-а у Црној Гори.