latinica  ћирилица
17/05/2015 |  07:43 | Аутор: РТРС

Данас први бањалучки полумаратон

Први полумаратон "M:tel City Race Banja Luka 2015" почиње данас у 10 часова, а очекује се да улицама града на Врбасу трчи око 1.200 људи из 25 земаља.

Трка ће почети и завршити након 21,09 километара на Тргу Крајине. Поред ове трке, стартује и трка задовољства "Nektar Fun Run" на три километра, на којој ће моћи да учествују сви који воле спорт и рекреацију.

Старт трке је у 10 часова са Трга Крајине, гдје ће након проглашења побједника, бити одржан и полумаратонски парти, за музичким и забавним садржајем.

Траса полумаратона пролазиће кроз најљепше дијелове града, а најбоље појединце, у женској и мушкој категорији, на крају трке очекују и вриједне награде.

Полумаратону ће присуствовати и специјални гости, прослављени атлетичари из Србије: Вера Николић, Снежана Пајкић и Драган Здравковић.

Због полумаратона ће доћи до измјена у режиму саобраћаја у центру града. Најдуже ће бити обустављен на дијелу Улице краља Петра Првог Карађорђевића и то од пет до 16 часова, док ће у осталим улицама обустава трајати најкасније до 14 часова.