latinica  ћирилица
17/05/2015 |  08:41 | Аутор: РТРС

Због полумаратона обуставе саобраћаја у Бањалуци

У појединим улицама у Бањалуци данас ће због одржавања "Првог бањалучког маратона" бити обустављен саобраћај, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Полумаратон ће трајати до 16.00 часова, а због обуставе саобраћаја умјесто једносмјерног одвијаће се двосмјерни.

Саобраћај се јутрос одвија без застоја, осим на дионицама на којима се изводе радови гдје је обавезно поштовање саобраћајне сигнализације.

Због санације клизишта поред аутопута Градишка - Бањалука на локалитету Кутлешин Гај обустављен је саобраћај у зауставној и спорој траци.

У току је реконструкција Савског насипа на локалитету Рача због чега возила на том дијелу магистралног пута саобраћају једном траком од 7.00 до 18.00 часова. Предвиђено је да радови трају до 30. септембра.

Због радова на магистралном путу Шешлије - Руданка саобраћај се од 7.30 до 17.30 часова одвија наизмјенично једном траком.

На дионицама магистралних путева Нова Топола - Клашнице један и од Новог Града према граници БиХ и Хрватске возила саобраћају једном траком због изградње и реконструкције водоводног система. Наизмјенично одвијање саобраћаја траје од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја које неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

На магистралном путу Невесиње - Мостар, дионица Бакрачуша - Невесиње један на снази су повремене десетоминутне обуставе саобраћаја због извођења радова.

Због изградње аутопутева Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Због клизишта саобраћај се одвија једном траком на регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

На регионалном путу Бушлетић - Модрича, у насељу Вишњик, у току је проширење моста преко потока Дуса, па се радним данима од 7.00 до 19.00 часова саобраћај одвија наизмјенично једном траком у трајању од 15 минута.

На граничном прелазу Брчко - Гуња забрањен је саобраћај за теретна возила због радова у Хрватској. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.