latinica  ћирилица
17/05/2015 |  10:28 | Аутор: СРНА

Сутра конференције предсједника судова и главних тужилаца

Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ организује у Сарајеву од 18. до 21. маја конференцију предсједника судова у БиХ и конференцију главних тужилаца у БиХ.
Суд БиХ (архива) -
Суд БиХ (архива)

На конференцији предсједника судова у БиХ 18. и 19. маја биће ријечи о ефикасности и квалитету рада судова, едукацији и одговорности носилаца правосудних функција, те мјерама за побољшање ситуације у правосуђу, саопштено је из ВСТС БиХ.

Теме конференције главних тужилаца у БиХ су извјештаји о раду тужилаштава у БиХ у 2014. години, улога тужилаштава у борби против тероризма, резултати тужилаштава у раду на предметима ратних злочина, Закон о сузбијању корупције и организованог криминала у БиХ и улога тужилаштава у сузбијању корупције, те улога и значај односа са јавношћу у тужилаштвима у БиХ.

Током конференције, која ће бити одржана 20. и 21. маја, биће представљен Пројекат јачања тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа који се проводи уз помоћ швајцарске Амбасаде у БиХ.

Конференцијама ће, осим предсједника судова и главних тужилаца из БиХ, присуствовати и чланови ВСТС БиХ, представници струковних организација, министарстава правде, те гости из међународних организација.

Почетак обје конференције, које ће бити одржане у хотелу "Терме" на Илиџи, заказан је за 10.00 часова.