latinica  ћирилица
18/05/2015 |  10:35 | Аутор: СРНА

НС РС сутра о високом образовању

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра приједлоге закона о измјенама Закона о високом образовању, те о измјенама и допунама Закона о здравственој заштити и Закона о судовима Српске.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду је приједлог закона о сточарству, те нацрти закона о јавном окупљању, као и о измјенама и допунама Закона о пореском поступку Републике Српске и Закона о инспекцијама.

Народна скупштина Републике Српске разматраће нацрте закона о измјенама и допунама Закона о систему јавних служби, о инспекцијама, о пореском поступку Републике Српске, о комуналној полицији и о занатско-предузетничкој дјелатности.

Посланици ће разматрати нацрте закона о измјенама и допунама Закона о приватизацији државних станова, о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању инвалида, о заштити животне средине, као и о унапређењу социјалне заштите дјеце без родитељског старања у периоду од 2015. до 2020. године.

Пред посланицима ће бити Приједлог Стратешког плана развоја пољопривреде и руралних подручја Републике Српске за период од 2016. до 2020. године и извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Српске о ревизији финансијских извјештаја Клиничког центра Бањалука за 2013. годину.

На дневном реду су и извјештаји Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о ревизији финансијског извјештаја за 2013. годину Јавне здравствене установе Болница Источно Сарајево, као и предузећа "Путеви Републике Српске".

Дневним редом предвиђено је разматрање извјештаја Комисије за концесије Републике Српске о раду у прошлој години, те извјештај о реализацији Програма потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије за 2014. годину.

На дневном реду је приједлог одлуке о давању сагласности за издавање гаранције Републике Српске за задужење Универзитетске болнице - Клиничког центра Бањалука по уговору о изградњи и опремању централног дијела јужног крила Клиничког центра.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова.