latinica  ћирилица
18/05/2015 |  12:58 | Аутор: Б92

Федерер: Надал и даље фаворит на Ролан Гаросу

Швајцарски тенисер Роџер Федерер сматра да је Рафаел Надал и даље први фаворит на Ролан Гаросу
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

Подсјећамо, Надал је у Риму поражен у четвртфиналу, а Федерер није промијенио мишљење ни због чињенице да је у финалу у Риму рутински изгубио од најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића.

"Не можете занемарити претходних десет година. У Паризу се игра у пет сетова, а сви знамо колико је Рафа јак физички и психички. За мене, он је и даље фаворит на Ролан Гаросу", рекао је Федерер.

Србин је у Италији још једном потврдио да је апсолутно заслужено најбољи спортиста свијета, освојио је своју пету титулу ове сезоне, а укупно 53. у каријери.

"Новак се налази у тренутку када мора да побиједи у Паризу, као што је 2011. године био непобједив готово цијеле сезоне, мислим да му је осјећај сада сличан. Можда Рафа нема исту количину успјеха као тада, али, упркос томе, то не мијења ситуацију за мене. Опет, све је то прича, на крају ће рекети бити ти који ће причати. Добро им иде обојици, али се надам да неће они бити ти који ће одлучивати о трофеју у Француској", истакао је Федерер.

Сличну изјаву други тенисер свијета имао је и пред само финале, пошто је рекао да "Ђоковић није Надал на шљаци".

С друге стране, Србин је рекао после тријумфа да вјерује да тренутно игра једнако добро као 2011. када је био доминантан.